2012. február 15., szerda

Sziasztok, szép napot!
Zéro megosztotta velünk a honlapján is megjelent számmisztikai összefoglalóját, az alábbiakban olvashatjátok, nagyon köszönjük. Szeretettel fogadjátok, olvassátok, használjátok!


 Mi is a NUMEROLÓGIA?


(Baktay Ervin Asztrológiai Egyesület-ben tartott numerológia előadás szerkesztett változata)



A numerológia (számmisztika) az asztrológia édestestvére, sok ezer éves tapasztalati tudomány, amely a születés számaiból, és a név betűinek számértékéből következtet. A számok szimbólum rendszerében, benne van sorsunk, személyiségünk, jellemünk, valamint életünk hosszabb és rövidebb ciklusai, és sorsfordulóink is.
A nagymester Pithagorasz 2500 évvel ezelőtt Egyiptomban és Babilóniában ismerkedett meg a numerológia tudományával, majd Görögországba visszatérve megalkotta, az un. pithagoraszi ABC-t, amelyet a modern a numerológia a latin ABC betűivel kiegészítve használ.

Legfontosabb számunk a Sorsmisszió szám, amely azt mutatja, mi a feladatunk, küldetésünk, jelenlegi életünkben.

A Sorsmisszió szám kiszámítása: 

Születési dátumunk számait egyenként kell összeadni, a kapott kétjegyű számot egy számjegyre egyszerűsítjük, oly módon, hogy a számokat összeadjuk.

Példa:
Születési idő: 1953. 04. 25.
1+9+5+3+0+4+2+5 = 29 = 2+9 = 11 = 1+1 = (Sorsmisszió szám)

Születési számaink mutatják életciklusainkat is.

A Születés hónapja a Gyerekkori számunk, azt mutatja, hogy milyen körülmények közé születünk, milyen lehetőségeket kapunk, hogy felkészüljünk a felnőttkorunkra, valamint a szülőkkel való kapcsolatunkra is utal.

A Születés Napja a Felnőttkori számunk, életünk leghosszabb alkotó szakasza. (Kb. 23. életévünktől kezdődik, amikor egy 9 éves periódus 1-es éve elkezdődik. A születés napja a személyes év kezdete, sorsforduló.) Azt mutatja, milyen társulásokra számítatunk az üzleti életben, és a párkapcsolatban, valamint azt is, hogy mi az a foglalkozás, amelyben a legjobban ki tudjuk teljesíteni képességeinket.

A születési év száma, amelyet egy számjegyre egyszerűsítünk, az Öregkori számunk, azt jelzi, hogy milyen körülményekre számíthatunk életünk utolsó periódusában. (Öregkorunk Kb. 63 éves korunk körül kezdődik el, amikor szintén egy 9 éves periódus első évébe lépünk.)


A Név

A másik fontos adat a név, amelynek számértékeiből megtudhatjuk, hogy az illető, hogyan viszonyul életfeladatához. Nevünkön, azaz személyiségünkön, hozzáállásunkon változtathatunk életünk folyamán. Szükség esetén – fejlődésünk érdekében – érdemes élni ezzel a lehetőséggel. Leginkább akkor érdemes elgondolkozni a névváltoztatáson, ha valaki, ugyan jó képességekkel és képzettséggel rendelkezik, mégsem találja helyét az életben, kapott személyisége nem segíti, hanem akadályozza feladata beteljesítésében. A numeroszkópban jól látszik, hogy házasságkötéskor, a férj nevének felvétele milyen változásokat hoz a személyiséget illetően.
A magánhangzók értéke, mutatja a Belső Énünket, hogy valójában milyenek vagyunk – még mi sem tudjuk igazából, hiszen itt van a tudatalattink.
A mássalhangzók értéke a Külső Énünk, amit a külvilág felé mutatunk.
A Belső én és a Külső én összege a Teljes Névszám, a személyiség benső tartalmát mutatja, valamint, hogy milyennek lát minket a külvilág, és hogyan oldjuk meg a sors által hozott lehetőségeket.

A név betűinek is vannak egyszámjegyűre egyszerűsített értékei, melyet az alábbi táblázat alapján lehet kiszámolni.


123456789
ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ
(A hosszú és a rövid magánhangzók számértéke megegyezik. Az Y, ha I betűnek hangzik, ugyanúgy 7-es értékű, de a magánhangzókhoz írjuk, tehát a felső sorba!)
Példa a név kiszámítására:
9          6      1       5  6   = 27 = 9   Belső én
KISS ZOLTÁN ZÉRO =  27+39 = 66 = 12 = 3  Teljes Névszám
2   11  8   32   5   8  9      = 39 = 12 = 3 Külső én


A numeroszkóp, ugyanúgy, mint a horoszkóp, egy energia képlet.


Néhány fontos számmisztikai alap információ

A számok hatással vannak egymásra: erősítik, kiegyenlítik, és gyengítik egymás hatását.

A számok túlsúlya és hiánya is problémát jelent.

A numeroszkópból hiányzó energiákat egyrészt megfelelő névváltoztatással lehet valamelyest behozni, másrészt olyan partner választásával, akiben megvannak a belőlünk hiányzó energiák (szinasztria).


A páros számok (nőies energia): 2, 4, 6, 8 anyagias hatásúak, de nemcsak a pénzre értendő, hanem mindenre, ami a földi élettel kapcsolatos, pl. karrier, család, társadalmi elvárás.

A párkapcsolat számukra nélkülözhetetlen, hatással is vannak a másik nemre, természetes számukra a társkapcsolat. A 2, 4, 6 nem tud társ nélkül élni, a 8-as is próbálkozik egész életében, de neki a legnehezebb, mert ő a legerőszakosabb, és a legfüggetlenebb is.


A páros számok jó társulásokat is jelentenek.


páratlan számok (férfias energia): 1, 3, 5, 7, 9 nehéz velük, mert rendkívül függetlenek. Ráadásul az 1, 3, 5 és a páros számok közül a 8-as, nagyon gyors szám, ezért nehéz követni őket, állandóan mozgásban vannak, sok embert ismernek, sokat utaznak, sokat költöznek, párkapcsolatuk is általában több van /egyszerre is/, mert állandóan az igazit keresik, fel sem merül bennük, hogy velük van a gond, ez igaz a 7, 9-esre is.


A páratlan számok az üzleti társulásokban nem túl jó lehetőségeket mutatnak. Óvatosságra int. Azt jelenti, hogy az illető, ha társul is valakivel, inkább vesztesként kerülhet ki a kapcsolatból, kivéve, ha a Sorsmisszió szám, jó társulásokat ígér, főleg 2-es, vagy 6-os. Jobb, ha inkább csak magára számít.

A numerológiában természetesen minden szám egy bolygóhoz kapcsolható, és ezek tulajdonságait és analógiáit értelmezzük. Tudásom és tapasztalataim alapján természetesen van határozott véleményem a bolygók és a számok kapcsolatáról, de jelenleg a numerológusok között nincs egységes álláspont e tekintetben, ezért úgy döntöttem, hogy ebben az írásban nem említek bolygókat, viszont egy asztrológus könnyedén be tudja ezeket azonosítani.

Kilenc számunk van, a numerológia 9 személyiségtípust különböztet meg különböztetünk meg.

A kilenc számról bővebben holnap.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése