2012. február 10., péntek

Szép napot!
Fogadjátok szeretettel Beszeda Gábor cikkét:


"Ideje kisöpörni a templomkertet"

Nehéz reggeli ébredések, karikás, bedagadt szemek, fájó tagok, feszülő, kellemetlen érzetet adó pocak, problémássá váló bőr, sajgó fej, esetleg indokolatlan ingerültség.
Ismerős szimptómák, igaz? Persze, hogy azok. Nem is szabad csodálkozni ezen. Testünk páratlan rendszer, a teremtés igazi csodája. Fantasztikus dolgokra képes és folyton megújítja önmagát. Egy csodálatos körforgás tapasztalható benne, ahogy napról-napra sejtek születnek és halnak el. Vannak szerveink, amik pár hónap alatt, vannak melyek néhány év leforgásával cserélődnek ki teljesen, de kijelenthetjük, hogy 4-5 évente egy teljesen új fizikai testben élhetünk. Mégis hogyan képes ez a bio-ruha minderre?
Az anyagcsere és a szabályozás révén.
A legtöbben úgy gondolják, hogy „A testem úgyis tőlem függetlenül működik, hisz’ a légvételre és az emésztésre sem kell figyelnem, akkor minek foglalkozzam vele, amíg egészséges?”. Minden sértés nélkül mondom, megmosolyogtató kijelentés, nemde? Létünk alapja a testünk, ez a fehérjebirodalom, amiben a lelkünk hajózik a Létben. Ahogy említettem az anyagcsere szolgáltatja mind az építőköveket, mind az energiát a létfolyamatokhoz. Azt viszont, hogy milyen „nyersanyagot” égetünk el erőművünkben saját magunk választjuk tudatosan. Egy biztos: bármit is fogyasszunk –mint minden rendszerben- hulladék is keletkezik, melléktermékek is képződnek. Időről időre segítenünk kell testünknek megszabadulni ezektől, mert magától egy idő elteltével már nem képes. Ilyenkor jelentkeznek a soraim elején írt tünetek, ilyenkor indul el a hízás, jelenik meg a narancsbőr s ilyenkor adunk lehetőséget is a betegségek kialakulásának.
De félni nem kell, van megoldás: a böjt.
Egy olyan komplex tisztításra gondolok itt, ami lehetővé teszi, hogy minden felhalmozódott és lerakódott méreganyag kiürülhessen szervezetünkből. Úgy gondolom, nem kell ragoznom, hogy mennyi káros hatás ér bennünket mondhatni napi szinten. Akárcsak a lakásban mi, lelkünk sem szeret koszos, szemetes otthonban élni. Takarítsuk ki!
A tisztítókúra és a böjt alapja az, hogy olyan környezetet teremtünk testünk számára, amiben a kiürítésre, az elraktározódott anyagcsere melléktermékek feloldására tud fókuszálni. Tapasztalataim szerint ezt a bélrendszernél érdemes kezdeni. Megosztom Önnel a számomra bevált, évek óta finomított rendszert, de hangsúlyozom, hogy minden test egyedi, ezért érdemes úgy összeállítani egy tisztítókúrát, hogy az Önnek legyen megfelelő. Én úgy negyedévente tartok egy 4 napos kúrát, ami a bél- és a keringési rendszert veszi célba. Az első napon olyan élelmiszereket fogyasztok, melyek bélradírként funkcionálnak, eltávolítják a lerakódott sokszor szinte kövesedett melléktermékeket. Reszelt nyerskáposzta, tengeri zöldség (algához hasonló) napközben és este pedig lefekvés előtt psyllium por. Ez utóbbi egy pálmaféle részének porított alakja, de megfelel a célnak bármilyen bioboltban megvásárolható „colon cleanser” termék. Ez leginkább a béltraktus végső részén fejti ki hatását. Fontos, hogy napközben legalább 2-3 liter szénsavmentes vizet igyunk meg.
A következő naptól kezdve egészen a negyedikig állandó társam a csalántea. Napi 1 litert kell meginni, szépen kortyolgatva. A böjt alatt mindenre érvényes, hogy tilos ízesíteni. Nincs só, nincs cukor, még méz sem. A második napon már csak frissen préselt zöldség és gyümölcsleveket fogyasztok és rengeteg vizet. Fontos, hogy megiszom kb. fél liter céklalevet apránként, ami erélyesen méregteleníti a májat (is). Napközben többször lefekszem és egy kis olaj segítségével megmasszírozom a pocakom. Körkörös mozdulatokkal végigkövetem a beleim vonalát egészen az alhasig. Ilyenkor érdemes kicsit „beszélgetni” a testünkhöz, hiszen Neki is jólesik, ha szeretik ám! Este ismét psyllium következik.
A harmadik napon indul be a test méregtelenítése, amikor a belek már készek a tisztulásra. Felkelés után frissen préselt búzafűlevet iszom, kb. 1 decit. Ez a lé csodaszer! Minden háztartásba kiutaltatnék egy búzafűprést a háziorvossal. Olyan erélyes méregtelenítő és roboráló hatása van, amilyet ezeddig nem tapasztaltam másnál. Napközben 2 üveg állandóan velem van a folyamatos gyógytea fogyasztás mellett is: a már említett csalántea és egy másik üvegben vízben feloldott 2,5 % alkoholtartalmú svédcsepp. Ebből 5-10 percenként kortyolok. Egyébként zsálya, körömvirág, kamilla, kapormag, eper- és szederlevél, bodza, citromfű, hibiszkusz, édeskömény és zöldtea keverékéből készített főzetet iszom. Ezen a napon még kétszer iszom búzafűlevet. A pocakmasszázs marad.
Az utolsó napon kora reggel búzafűlé, délelőtt csalántea és víz a menü. Délután azonban beindul a „vérmosó” és –sokszor magam is megerőszakolva- elfogyasztok 5-6 liter vizet. A nap folyamán többször veszek hideg-meleg váltózuhanyt erős testdörzsöléssel körítve. Aki ájulásra hajlamos vigyázzon, legyen a közelben egy szerettünk.   
Ez a kúra engem teljesen kicserél. Megújhodom fizikailag teljes mértékben. Könnyebb vagyok, színesebben látok, tisztább a testtudatom.
Érdemes azért belegondolni valamibe, amikor az ember tisztításba kezd.         
Az ember összetett, rendkívül komplex lény. A test földi létünk szentélye, óvjuk szeressük és vigyázzunk rá nagyon! Azt, hogy TÉNYLEGESEN szeressük, nem tudom eléggé hangsúlyozni. Közhely-szerű, de el kell fogadni, hogy minden a fejünkben (tudatunkban) dől el. Ezt már a modern orvoslás is kezdi elfogadni és a kvantumfizika pedig bizonyítja. Nem elegendő a testi tisztulás, lelkileg is ügyeljünk EGÉSZ-ségünkre.
Nos, ha eljutott idáig az olvasásban, akkor Ön igazi fanatikus. Engedje meg, hogy megajándékozzam egy csodával. A vízzel. Pontosabban annak egy eddig nem annyira ismert tulajdonságával. A tiszta víz –ásványvíz- képes információt tárolni, annak tartalmához igazodni. Egy japán kutató, Dr. Masaru Emoto kísérletein felbuzdulva otthoni próbálgatásokba kezdtem. Magam is meglepődtem, próbálja ki Ön is! Dr. Emoto munkája során felfedezte, hogy vízzel telt üvegekre írt szavak értelme valamiképp energetikai lenyomatot hagy a vízben, melynek szerkezete eszerint alakul. Vegyen 2 üveg vizet, távolítsa el a címkét és ragasszon rá papírra írt szavakat az írással befelé. Kezdje a Gyógyulás és Egészség szavakkal. Tegye egy éjszakára hűtőbe, majd másnap kóstolja meg a feliratozott vizeket és egy érintetlen üveget is. Meglepő –már ízben is jelentkező- különbséget fog tapasztalni! Élvezze hát! Koronázza meg tisztítókúráját azzal, hogy előkészít Magának több üveg Egészség, Gyógyulás, Szeretet feliratú vizet és ezeket fogyasztja a böjt alatt.
Váljék testi-lelki egészségére! 
Persze ügyeljen arra napról napra, hogy az egészséges egyensúlyt fenntartsa: igyon sok vizet, kerülje az alkoholt, mérsékelje a kávé és húsfogyasztást, biztosítsa a kellő sav-bázis egyensúlyt.
S szeressen. Magát, mindenkit.
Mert ahogy a test a lélekkel és a tudattal, úgy Ön is EGY a többi emberrel.     

3 megjegyzés:

  1. jó nagy baromság.Nem kéne be zabálni !!Főleg ha nem fizikai munkát végzel:)Nem beszélve ha az életedbe se végeztél azt :)

    VálaszTörlés
  2. Ne személyeskedjünk, légyszi.

    VálaszTörlés
  3. Szia Gábor! Örülök a bejegyzésednek, minden szavával egyetértek. Csináltam én is hasonlót, nem pont ezt a tisztítást. Nekem tény, hogy a vizet lehet programozni, és valóban még az íze is más lesz. Az előző megjegyzéshez, hozzá szólnék, ez is egy vélemény, mindenkinek szíve joga, hogy a tapasztalatát elmondja, leírja, de nyilván nem próbált ki semmilyen hasonló dolgot, nagy valószínűséggel, még nem betegedett meg. Valóban igaza van a hozzá szólónak abban, hogy nem kell túl ennünk magunkat, de mi van ha igen. Mindenkinek más a szerepe az életben, én végeztem fizikai munkát, és a böjt olyankor nehezebb, mert szükség van az energiára, mégis lesz olyankor valahonnan. Igaz nem pont úgy bírja a munkát az ember, de nem nagy a különbség energetikailag. Könnyebb és lazább lesz az ember. Egy autót is kell szervizelni, minél idősebb egy kocsi annál több javítani való van rajta. Így van ez az embernél is. Amíg fiatal észre sem veszi, ehet, ihat nem látszik meg rajta, de ahogy telik az idő ez nem így működik....
    Csak javasolni tudom, akinek van kedve nyugodtan neki állhat!!!Üdvözlettel:Saci

    VálaszTörlés